Möten om trädgårdens framtid och föreläsning om marksanering

Trädgården blir kvar i Anderstorp!
Nu är det klart att AMO tar över driften av trädgården med stöd och råd från Tekniska Förvaltningen. I torsdags träffade vi Martina och Lena från AM0 tillsammans med Kristina från Tekniska Förvaltningen. Det blev ett bra första möte kring planer, möjligheter och resurser för att kunna utveckla projektet till en del av Navigatorcentrum, som ingår i kommunens satsning på sina ungdomar. På kvällen var det föreläsning om marksanering med växter, i Missionskyrkans lokaler. Inbjuden var forskaren Maria Greger från Institutionen för ekologi, miljö och botanik, Stockholms universitet. Hennes forskargrupp tillhör de i Sverige som arbetat längst med studier kring fytoremediering och de har nu ett bra underlag för att veta att metoderna fungerar. Värdar för kvällen var kommunekologen Bengt Göran Ericsson och konstintendenten Jonas Nilsson.
Förhoppningsvis kan även denna del av vårt projekt få en utveckling. Behovet och intresset för att hitta metoder för marksanering på ett effektivt , ekonomiskt och miljövänligt sätt är stort i kommunen. En intensiv dag med många bra och intressanta samtal och möten!

anderstorp27nov

Leave a Reply