Ny säsong – Navigatorcentrum tar över

Navigatorcentrum, Dela trägårdNavigatorcentrum som arbetar med ungdomar mellan skola och jobb har nu tagit över “Dela Trädgård” och odlar denna säsong!
Här är ett mejl från Silsa där hon beskriver arbetet och bilder på odlingarna!:-)

 

Hej!
Jag kan berätta att våra deltagare var inte så glada i börja, du vet i den ålder bruka några vara räd att prova på något nytt. Vi har fått lite tips och råd från Kristina från tekniska kontoret ganska tidig på våren, vi försökte plantera tomater och majs inom hus för att ta ut sen, men det blev inte så bra. 
Vi har även gjort två studie besök på Björnhylta som har en trädgårdsbutik och egen odling på Ambjönarp. Han lärde oss några saker, gav oss råd och tips, då jag själv har ingen erfarenhet ifrån trädgård började vi försiktig.
Därefter fick vi hjälp utav en kille på vår arbetsplats, han hämtade lite ny jord från reningsverket så det var all näring vi gav , några deltagare som ville ha större ansvar handlade  rosor, petunior och pioner, så det är mycket finare nu
Annars rensar vi ogräs och vattnar den hela tiden,  jag brukar åka dit och titta till hur de har tagit hand om trädgården.
Ha en bra sommar!
Mvh Silsa
Navigatorcentrum

 

 

Leave a Reply